Saturday, November 27, 2010

NgangkunG Review

Posted by Vie Zaza at 7:01 AM 0 comments
Disebabkan mood bekerja tiada hari ini, aku telah merajinkan diri untuk meng"review" movie semalam.. adeh~( mmg seperti tiada keje langsung!!)

 Starting citer da kelakar..mmg terbahek la..sbb bila kita mula2 dak gelak cam nk pecah perut, kita msti akan rasa teruja nk tgk lagi.lagi n lagi...
 so, pengarah pandai menarik attention penonton...
 kemudian, dari satu babak ke satu babak..adeh~
 smpai da xingat...
 tp ketiga2 pelakon mmg best!
 even ni bru 1st time diorg digabungkan.. angah..sam..izat...
pastu yg part xley lupa..masa wahi nk gi toilet..
"sayang, kencing kat sini je la..."
 hahaa...mmg lawak okey!!! selamber sgt muka dia..
 then, Dr kat klinik...hahaha...mmg best!
 betol jugak.
 dia gunakan cara reverse phyco~ muka mmg xhengat lawak!
 then, masa tragedi kat dlm hutan.
 hambo, x pandai kecek kelate!
mmg kelakar x hengat!!
last skali, masa pendita tue dtg,,,kahkah...
lawak okey lan pet2.. adui..masa ni, penonton duduk sebelah kiri aku, mmg siap tendang2 kerusi gelak..
adeh~ seb bek x terkena tendangan tue..=p
tp ending okey, cuma x brape kuat!
means dia patot bgi pengajaran yg lebih jelas..
 nih cam kabur2 je..
last2 da baik..
cam mood penonton, mati kat situ..
 last but not least, "last aku gi surau, masa UPSR rasenyer"..
 erm..byk jugak pengajaran2 yg baik dlm citer tue..
jadi, x rugi tgk kat movie..


 NotaKaki: patut la nape estet x ley menang FFM..

 Sekian. 
 

Sunday, November 7, 2010

jom buang-buang peluh...

Posted by Vie Zaza at 8:24 AM 0 comments
huh! entry tjuk nih nk citer pasal peluh? erkk...peluh? apakah?..haaahahhaaa... Yup!! memg pasal peluh Busuk  tp entry nih pon nk citer pasal aktiviti kitorg sefamilian... beriadah kat bukit layang-layang., Pasir Gudang...
hah!!pada u'oll g x penah gi lagi...hah!! ape lagi..jom..jom..jom..kita heboh3..huhu..ke sane la apalagi~~
nk dijadikan citer...disebabkan da terlanjur bermalam kat PG, Umah Along, pagi tue kitorg gi sane jalan, kuar2 kan peluh, jogging? erkk..ni tipu..hahaha...just walk-walk je okey kelingling tasik tue...huhu...kuar peluh gak tau.. dalam kuantiti yg kurg sikit la...;p
then..snap picture je kitorg lebih,,,tp ni mmg aktiviti wajib!! kna amik gmba tau...=)

meh tgk gmba2 yg sempat di snap mase kat sane...

ni adalah epa n lan... halamak anda berudua

we are together..k.long xde..sbb tgh snap pic..huuhu

ini Along saya..da boh roy..huhu

mum n dad

3 dara pingitan...auwwwww..

serius bgai kan,,,,poyos~
hahaa..ni kitorg buli adik kitorg, Lan,,suh snap pic kitorg..huhu
tue la satu, dua, tiga..gambar tatapan untuk sume...=)  ewah...ala2 artis plak kan... adoi~~
gembira bersama keluarga..happy...kesedihan dibuang jauh2..umpama membuang lemak jauh2...erkk,,ada kaitan kah??!!! hahahaa...sedih=lemak? wakakakaa...ada2 persamaan....lalalaaa~~

wokey~ mau chow dlu la...tidooo..sleepyy...nantuk sudah.. esok hari 1.. ape ?? kembali keja setelah 3 hari bercuti,,,wah..sungguh malas okey!

dah2,,,cukup2..jgn bebel lagi..cepat tido sane... aza! tutop lappy cepat!
notAKaki : bersama keluarga itu indah...bersama keluarga mertua indah gak..wakakaka...

Dbay GurL,,,Part 2

Posted by Vie Zaza at 1:20 AM 0 comments
Salam.
Sperti yang ditaipkan kat entry before ni...untuk dbay celebration part 2...kali ni ngn family plak...even terlewat sikit..erkkk...sikit ke..??!!tidak okey!! terlewat banyak..gara2 adik aku..nanges lebat okeyh nnti klo x tnggu dia..so..terpaksa postpone celebration dbay tau.. tp its okey~~ berbaloi-baloi berjuta2 lemon sbb dapat double kek=dua biji kek yg comel=sedap... Credit to mu mum n dad... muaaaahhhh~~
layan gambo jelah...ckap je lebat nih...gambo xde..."kurenggg" jugak kan...

mari senyum sambil peace...eh..ade org jeling kek dr blakng...xsabar nk potong eh..huhu

everybody smileee...say cheeessseeeeeeeeeeeeee
aduh...lambat gilo aku nk upload gegambo nih...dua je mmpu sbb aku x sanggup nk menunggu..haish!! dasar x sabar..smbil tuding jari kat diri sendiri...wakakakaa..

tue je smbutan dBAY utk tahun nih..
FYI..DBAY tu stand bday..hehe.. cume ada history knapa bday ley terjadi dbay plak...hoho..
semua adalah gara-gara Typo la ni..huhu..
so...beware when u wrong typing,,,hahaa...conporm kena jadi bahan weh nnti...hahaaa..
sbb aku da penah kena...hahaha...lemau betol!!
okey...tue je..hope thun depan aku masih de kesempatan nk celeb bfday ..amin~
hope thun depan aku dpt celeb bfday dgn "seseorg"..amin~~

Nota Kaki : Kenangan itu indah..Kekalkan ia selamanyaaa..

Sunday, October 24, 2010

::13-10-1987 <> 13-10-2010::Dbay saya

Posted by Vie Zaza at 1:28 AM 2 comments

13.10.2010..genap umur aku 23 thun...hehe... muda lagi kan...lalalaaaaa....=)

mlm dbay aku gi celebrate befday bersama-sama teman keje...
mula2 mau celebrate ngn fmily,,,tp diisbbkan nk tnggu my adik ..ayein...so...postpone dlu dbay nyer,,,

13.10.2010
Location : Ali Baba Karoke
Attendance : Akmall, Bob, Abg Wan, Ahlai, Aina, Apol, Cha, Cheyput, Adi, and mestilah dbay girl, Azah...huhu

let's check photo::

wif cha..ooo..sesat eh??mastermind nyer nih la...

nih akmal...ngn cha...

ammmboii...abg wan nyanyi cekak pinggang Okey!

hari peace sedunia,,,huhu... abg bob pose pling bahek!!

smileeee..amik gmba smbil karok okey! sbb tue cam poyo!!

jerebu..hahahaaa

candid nih..huhuhu

wif BFF , Cheyput

en Lion, By Cheyput..thankkssss

wif chaaaaa...=)

okey! huhuu..nih ngn kawan2...tunggu okey! pasnih hapdate celebrate ngn family plak...yuhuuuuu...

notAKaki : kawan222..thanksss bangat!! heart korg sampai mati lorhhhhh....


::Korean Drama::

Posted by Vie Zaza at 1:03 AM 0 comments
aish!!..mula "ketagihan" pada drama korea okey!! after a year da lupakan pada kegemaran yg satu nih..
tetibe mood korea dtg semula...hohoho...
and my adik,Ayein kenalkan plak kat satu Web..maaduu ... pen"cinta" drama korea kompom tau  kan..kan..
mula2..mase chating ngn adik aku..

Ayein : akak, da tgk maaduu?
Aku : huh??!! wut? maaduu?? apakah menatang itu?
Ayein : http://www.maaduu.com/  sila lihat web nih...pasti anda suka....
Aku : erkkkk...bahek...

Amik ko!!! sekali aku da bukak aku da lupa tgh chatting kan ngn adik aku..hahahaa..
selamat end chatting yea adik..sbb sape suh kasi tau ini web..hahaaa...
kan kakak ko nih da mula Giler balik kat drama korea...hahahahaa...

History aku suka citer korea nih, sume salah 8TV okey!! wakakkakaa..
opss!!
patotkah dsalahkan??
lawaksssS

dlu mase form 5 ( masa muda mudi) ... kol 7 jer ngadap tv...huhuh...pastu da maghrib bapak aku menjeritla.... "tutop TV, maghrib"...huhuh...tp aku x top, aku slow kan sore...hahahaaaa... <--- ampunkan aku bapak, raya ari tue da mintak maaf kan??? ..eheee..=)

pastu masuk Matrik..berterusan kat U...sume kawan-kawan pon upenyer penggiler citer2 korea...
hah!!!
mmg sesuai da sgt tue kan... tido 3,4 pagi semata2 nk tgk citer korea??
what the Fish??!!! tutor x sempat kan siap? pastue x dtg kelas kan? syhhh...hahahaaa...citer2 dulu...
masa zaman muda mudi...eh..aku muda mudi lagi ape...lalalaa~~ tp skrg da baik kan...kihkih...

theeeennnn skrg giler citer korea kembali lagi...adoi!!!

notA Kaki : ahlamak?? tgk kat web pon lambat...perlukah beli cd je?hahahaaa...<--membazir okey!! menjerit lagi omak ko nnti...huhu...

Wednesday, October 6, 2010

hasil karya..seni...

Posted by Vie Zaza at 7:29 AM 0 comments

hye there..im back.. look up pic above...nice rite..huhu..ceh! memuji plak..yelah kan..sape nk puji lagi. hasil karya seni..abg wan..bob..ahlai..juga ady.huhu..terbahek kan!
Like!!!!

setelah curi mintak sticker yg mnarik kat keta abg wan..dengan semnagatnya trus nk tmpal kan kat keta,,huhu..
x mnyabar kan... tp bk sgt komplen dr captain..trus suh dia buat..ahahaha.. nih la hasilnya,,
yeah!

yg penting suka..huhu,,
pasnih ley tmbah lagi koleksi okey!
Posted by Picasa

Sunday, August 8, 2010

salam ramadhan al mubarak...

Posted by Vie Zaza at 12:54 AM 0 comments
alhamdulillah... Bulan yang ditunggu-tunggu hampir tiba.. Yeah! Ramadhan Al Mubarak.. Aku masih berpeluang merasai kesyahduan..keindahan ramadhan..bulan yang sungguh bermakna.. Pintu rahmat dibuka seluas-luasnya.. InsyaAllah...
Semoga Ramadhan tahun ini lebih bermakna dari tahun-tahun sebelum ni.. Ramadhan yang akan diingati sepanjang hidup ini.. AMIN.. Ya Rabbalalamin...

Wednesday, August 4, 2010

Posted by Vie Zaza at 7:04 AM 0 comments
Salam... ogos datang lagi... terlalu cepat masa berlalu..hinggakan aku tidak dapat merangka perjalanan hidup ku seharian... kerna manusia kian pantas..kian sibuk mengejar kehidupan sempurna...siapa yang tidak mahukan kesempurnaan dalam kehidupannya...tp tiada satu pun manusia di dunia ini yang sempurna,,pasti ada kekurangan kerna kekurangan itu digunakan untuk orang lain melengkapinya..dan kelebihan kita untuk melengkapi kekurangan orang lain.


Sering kita lupa … bahwa tidak ada seorang pun yang diciptakan oleh Allah 
Subhanahu wa Ta'ala dengan sempurna, sekalipun RasulullahShallallahu 'Alaihi Wa 
Sallam, akan tetapi beliau ma’sum karena terpelihara dari segala kesalahan

 (dapat teguran langsung dari Allah jika melakukan kesalahan).
Sedangkan manusia pada umumnya adalah makhluk yang mempunyai banyak 
kelemahan, di antaranya yang telah Allah Subhanahu wa Ta'ala sebut dalam 

Al Qur’an :
“Allah hendak memberikan keringanan kepadamu dan manusia dijadikan bersifat lemah.” (QS. An Nisa’ : 28)
Manusia diciptakan Allah suka keluh kesah. Sebagaimana firman Allah Subhanahu wa Ta'ala :
“Sesungguhnya manusia diciptakan bersifat keluh kesah lagi kikir.”(QS. Al Ma’aarij : 19)
“Yaitu orang-orang yang kikir dan menyuruh orang lain berbuat kikir dan menyembunyikan karunia Allah yang telah diberikan-Nya kepada mereka … .”
(QS. An Nisa’ : 37)


Tidak ada manusia yang tidak hendak hidup sempurna
Ingin kaya, ingin rumah besar, ada kereta, ada harta
Memperolehi pakaian yang cantik, pakaian mewah, perabot rumah yang mahal
Dapat pangkat yang besar, gaji yang lumayan, alat-alat hidup yang canggih
Ini adalah benda-benda atau perkara yang lahir
Yang bersifat maknawi dan rohani tidak kurang pula diperlukan oleh manusia
Inginkan ilmu yang banyak, pengalaman yang luas, jiwa yang bahagia
Tapi Tuhan tidak akan memberi manusia serba lengkap dan sempurna
Begitulah yang terjadi di dalam kehidupan manusia
Manusia perlu ingat, di dalam memburu kehidupan yang sempurna jangan sampai kehilangan Tuhan
Di dalam apa keadaan pun Tuhan mesti dipertahankan
Kerana Tuhan itu adalah segala-galanya
Tidak ada erti mendapat segala-galanya kalau kehilangan Tuhan
Biarlah segala-galanya itu di dalam kekurangan tapi jangan kehilangan Tuhan
Tuhan adalah hidup mati kita
Yang lain adalah untuk sementara sahaja
Rugi besarlah manusia kerana inginkan kesempurnaan dan kemewahan hidup tertinggal Tuhan
Apabila kehilangan Tuhan, manusia tidak akan hidup bahagia
Kerana Tuhan itu adalah sumber kebahagiaan
Kehilangan Tuhan, kehilangan sumber kebahagiaan
Ini terbukti orang yang tidak mempedulikan Tuhan walaupun serba ada tetapi tidak tenang dan tidak bahagia


~kita memang sentiasa cuba menjadi yang paling sempurna dan terbaik.. tp sentiasa ingatlah landasan dan laluan itu benar..tidak tersilap..kerna tiap apa berlaku pasti ada buruk dan baiknya....~

Zaza : mula mencari tapak hidup baru...~~ 9:59 pm 04.08.2010

Thursday, July 22, 2010

Masa Yang cepat berlalu...

Posted by Vie Zaza at 6:48 AM 0 comments
hi..terasa cepatnya bulan Julai ni berlalu..kerja rutin yang semakin byk..
( tp selalu pura-pura xda keje..;p) .. ari nih da 22hb julai.. kemudian 31st Julai...
then masuk la August...tanda bulan ramadhan semakin dirasai,,,

~cakap pasal ni, pose ganti da bayar ke?..lalalalaaaa...

bila masuk bulan ramadhan..tandanya...da genap setahun la aku keje kat Shimano...
cepat je kan...
pastu bulan syawal... berapa bulan je lagi..masuk tahun 2011..


"Flashback"

~ tahun yg sukar bg aku...even byk benda yg aku capai...tp masih terasa kekurangan lagi...='(

hope tahun 2011 nnti...ade new changes utk life aku...
hehe..padahal lama lgi 2011..
( ye ke...lama...xlah..ade 5 bulan je lagi..;p)


persediaan awal..... time to sleep...zzzZZZZZ...Gud Nyte....

hopefully, tomorrow will be more stronger than today!!

Wednesday, March 17, 2010

life now...

Posted by Vie Zaza at 6:55 AM 0 comments
skng aku da keje...
aku da dewasa sikit..hikhik....
hidup bru yang mngembirakan setelah kesedihan beransur pergi dr hari sehari...

love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

OuR sTOry Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei