Thursday, October 27, 2011

::Birthday COntinue::

Posted by Vie Zaza at 9:05 AM 1 comments
Salam...

Post pasal Birthday ari tue macam byk pok pek pok pek je ek~ 
So, utk post kali ini lebih byk attach gambar je.,..Atas permintaan En Ami... 
Baik-baik..saya penuhi impian awak! Pejam mata... 1..2..3..Fuh!! Jeng..jeng...jeng..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
ni muka masih terkejut...Owh! suprise..

mase ni leh cover da! hahaha..nervous u!


custom made cake! Hadiah dari En Ami...Love u dear~

gigil-gigil tangan nak potong 

close up sikit kek
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ada gambar ni...
tp malu la...
.
.
.
.
nak tgk gak!
auwww!!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.yg nak muntah, please sedia kan baldi siap2 ...

.
.
.
.
.
.
..

.
.
.
.
.
.

.
.dipersembahkan...
jeng..jeng..jeng...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ekekekeke..kan da kata.. tatap la korg gmbar ni!

Lastly special thanks to
Mohd Fahmi Shafie@ En Ami...
For this suprise...
terharu sgt

Juga kat bawah-bawah ni org yang juga sibuk membantu En Ami menyelesaikan misi in
Thanks juga Pada
Bob
Akmall
Abg Wan
Adie
Nizam
Kechik
Lisa


Nota Kaki: Persahabatan Sejati adalah selamanya

::Kejayaan Tidak Datang Dengan Mudah::

Posted by Vie Zaza at 8:40 AM 2 comments
Salam...


Kalau la bercerita tentang "kejayaan", "Berjaya" ," Johor Jaya"..eehh... Salah... 
semua mesti akan terbayang keindahan , manis-manis je kan... tapi selalu tak fikir di sebalik kejayaan tu pun perlukan kesusahan dan kepayahan awal..sebelum mengecapi kejayaan.. 


Sama Juga situasi nya kalau kita study..nak exam.. Tak kan la ko langsung tak belajar, then kuliah memang muka ponteng la.. Tutorial..haram tak penah buat.. Bukak buku? lagi la tak ada... Tiba-tiba ko amik exam.. Leh dapat 100% full mark ke? Mungkin ada tapi klo memang la gifted..Allah S.W.T kasi ko kelebihan kat situ... 
Tapi bagi-bagi orang yang biasa-biasa... macam aku ni hah! Kalau tak buat preparation before exam, memang ke laut la semua result aku! REPEAT PAPER la jawabnya tiap subject..


Itu situasi masa belajar.. macam mana plak situasi sekarang ni hah!
Da dapat degree..bak kata dlam drama-drama
" Akhirnya aku berjaya menggengam segulung ijazah"
Okey..FYI, itu cuma replika scrol je...Fuh!! Segulung ijazah tak ada pon lagi dalam tu...
tp bangga la jugak...sebab nanti mase ko naik atas pentas, ko masuk dalam skrin,
satu depan, semua tv penyiaran..bukan TV3 ke TV1..tp Tv-Tv kat luar dewan besar je...hohohoho..
Tp tetap gak nak Bangga!!!


Skrg ko ada degree, keje tp masih ada rase bebanan... Hutang PTPTN..Hutang Kete..Hutang Rumah.. Komitmen lagi..personal loan...duit insuran..bil astro..bil internet..bil air..bil api... Loan ASB... tue memang commitment tiap bulan..kasi Mak ayah da citer lain...Tu kategori WAJIB! .Tp yg Tiba-tiba kalau..
service kete... tayar pecah...sport rim rosak... tiba-tiba ada rombongan kilg...tiba-tiba ada hal-hal emergency!! Ini belum lagi kawin~ waaaa~ dasyat org-org muda skrg... termasuk gak ngn aku..Bebanan hutang yang tinggi! Nak kata boros, xde plak Beg Guess ke..Prada ke...LV ke. ..Tak da plak Baju-baju baru, kasut baru...tudung baru..make up baru..Semua tak ada.. tp Hujung bulan tetap gak kering... 
List Hutang

Mengikut kajian pun ada mengatakan, orang muda adalah kategori yang banyak berhutang...

Petikan dari Paper KOSMO.. Muflis?! ermm..
Kenapa?!
Sebab ape yg ko bayar semua tu adalah komitmen bukan kehendak,keinginan,...Astro + internet tue keperluan? hohoho.... Yelah..Keperluan jugak.. Da penat-penat keje, balik umah mesti nak tengok tv..
Ada astro leh tgk maharaja lawak... gelak sikit...gelak sikit.. Penat Hilang..Tension Hilang!
Kan..kan?! Keperluan tak?


YES! sbb tue penting nya korg yang muda-muda ni termasuk aku kena amik langkah kehadapan!
Free From Debt sblm umur 30 tahun?
Boleh?!!
YES!! Memang boleh..sangat2 boleh...
Nak atau tak nak je jawapan nya...


Ada hadith mengatakan 9 daripada 10 Pintu Rezeki adalah Perniagaan..
Betapa luasnya Pintu Rezki yang Allah buka unutk perniagaan...
Tapi kita masih tak sedar akan ganjaran yang kita terima jika berniaga mengikut tuntutan dalam ISLAM..
Di sini..amanat Rasulullah ada penerangan serba sedikit tentang perniagaan oleh Rasulullah...
Nampak sgt kan perniagaan memg da di mulakan oleh Rasulullah kita.. Jadi apa salahnya kita mengikuti Jejak Rasul kita untuk mengambil sikit Rezki dari salah satu pintu antara 9 pintu yang Allah telah buka kan..
Insyaallah...


Memetik kata-kata Leader Team :
"Org yg berjaya sentiasa melihat peluang tetapi org yg gagal sentiasa melihat masalah dalam peluang. Berilah peluang kepada diri untk membuktikan kehebatan diri. Tidak ada perkara besar pernah tercapai tanpa kesungguhan"


Kata-kata ini mmg membuatkan semngat untuk memulakan... Lebih baik kita cuba memulakan dari kita menunggu org lain memulakan..Sbb dalam hati kita Yakin... Peluang sudah ada di depan mata kita...


Insyaallah...Mula membuka tapak pertama..Semoga tapak ini terus laju dan laju... 


Kawan-kawan yang nak bersama mula untuk memulakan tapak.. JOm!! Kita mulakan tapak bersama-sama...Sbb kejayaan kita adalah kejayaan bersama...Dengan adanya Company yang Kukuh..Produk yang baik...TEAM LEADER Yang membantu dan menjadi tulang belakang kejayaan bersama" Yakin!! anda berada di landasan yang betul..


Nota Kaki: Permulaan yang merempuh halangan yang berlipat ganda...Insyaallah..Allah balas dengan kejayaan dan kegembiraan yang lebih berlipat kali ganda. Di sebalik 1 kejayaan, ada 10 kegagalan di belakangnya...





Tuesday, October 25, 2011

::ciptaan ALLAH::

Posted by Vie Zaza at 5:14 PM 0 comments

Published with Blogger-droid v1.7.4

::Percubaan pertama:: premium beautiful::

Posted by Vie Zaza at 7:49 AM 3 comments
Premium Beautiful :Percubaan pertama: Day 1.

Hati ni mmg penuh tanda tanya juga ragu-ragu okey… Mula lah x keruan…Byk yg terbuku di hati… Terfikir di otak pemikiran.. kadang-kadang smpai keluar dari kotak pemikiran tau. Yelah! Percubaan Pertama kata kan…Dalam hati mase tu, sibuk memikir

SeLESA ke?

Tak Sakit ke ?

Boleh kurus Ke?

Pinggang da tak sakit ke??

And the answer is… YESSSSS..!!

Yess my dear… jawapan nya Yes~

Sbb mmg selesa sgt pkai PB ni…

Testimonal perjalanan dari JB ke Shah Alam balik semula ke Melaka dari jam 7.00 am – 11 pm, around 16 hours memakai PB.. still masih selesa and tak sakit.. Malahan rase selesa…Terasa ada benda support kat bhgian2 lemak yg terkeluar dari track tue …hahaha… Wah!! Hati terus berbunga2 okey… lalalalalaaa~

Badan juga rasa tak sakit especially kat bahagian pinggang..Sebab selalunya bila kita dah mula menampakkan lemak2 yg gembira berada di badan- badan kita ni, pinggang pun mula terasa sakit.. ~ Phew! Sbb I pon sama, lemak2 ni cepat betol berkembang!!


Boleh kurus ke? Sure boleh .! Dalam 2 hari pkai PB, tak perlu nak tahan-tahan makan, Eh! Xnak makan coklat la, nnti gemuk! Tak nak makan ini la, sbb takut gemuk! Don’t worry, makan je okey.. Da turun 2KG,, Dari 69 turun ke 67 Kg dalam masa dua hari je tue…

Andai kata la kita continue pkai PB ni, seminggu bape byk bila kita boleh kurus, Kalau sebulan, kalo setahun?!!

Wow~jgn cakap la~ Bdan model pon kalah~
Okey! Continually use PB untuk pastikan anda dapat maklumat tepat juga testimonial yang tepat-

Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, October 24, 2011

:: 13th october 2011::

Posted by Vie Zaza at 10:14 AM 3 comments
yes!!! thats my day...special day for me.... its my birthday... the most happiest day in my life.... especially for this year!!great.. alhamdullilah..masih diberi peluang utk merasainya...

thanks a lot to my family... simple celebration at my home.. thanks and love u all so much....





also celebrate with my love.... fahmi.... thanks dear....



lastly celebrate with geng bus sekolah and fahmi again!!! thanks so much to dear fahmi as a mastermind!! love u dear....





then go to danga bay with fahmi.. romantic nite... hehe...

antara pic yg dpt di ambil...







huhu...tue je ... pkai bju keje tue.. nmpk!nmpk!... hehe...

antara hadiah utk bfday ni.. from my darling chacha...



this one from my sweet wawa...



that it for this year celebration!! waiting suprise for my boyfriend on his birthday!! actually already passed.huhu..just waiting..< abg, i know u read it.. now u smile>...hehe...

notakaki: hari2 istimewa bersama-sama yg tersyg...betapa indahnya! semoga ia berkekalan... amin...
Published with Blogger-droid v1.7.4

::Berbelog dari hujung jari::

Posted by Vie Zaza at 9:47 AM 0 comments
yea! mmg sgt maju,pantas,cepat, juga super cool!!!
kenapa?....
sbb skrg ni nk berbelog tak payah nak tnggu balik umah, bukak wifi, bukak lappy, tnggu browser..pastue tiba2 lappy hang!!!, argghgh!!! okey! situasi ni msti worst!..mase tu pulak tgn ko da melentik2 kat keyboard nak menaip cite yg paling hot ko rase? yg ko je rase kan?..ye..ye... tp xdpt nk hapdate belog!! owhhh..sungguh tensiiioonnn.... tak gitu feeling nya???

tp skrg tak lgi... bermcm2 jenis,bentuk beauty, smartphone di pasaran yg mmg byk kemudahan ni...ape lg!! grab cpat2 1 smartpone kt kedai sblh tue..
siap ada apps utk blogger-droid..gitu namanya kata ko!!
pasnih da boleh update hehari ni...
aku paksa korg baca ceciter aku hehari...hehe...

notakaki: bila dunia tanpa sempadan, tiada sebab kenapa ikatan jauh itu tak mungkin di dekatkan....
Published with Blogger-droid v1.7.4

love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

OuR sTOry Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei