Saturday, January 31, 2009

puisi...

Posted by Vie Zaza at 1:23 AM 0 comments
teringat aku ketika di sekolah menengah..

mse remaja yg penuh.. dugaan..cubaan,,impian..

aku gemar menulis cereka.. cinta..fantasi...
duduk di tepi pantai..
melakar2 kisah diri yg boleh di kongsi rasa bersama...

3 thun meninggalkn nya..
perasaan rindu melayang2 dihati jiwa aku...
rindu dgn buku biruku...
tmpt meluah rase..
meluah duka...cinta..suka...

buku biru??
hampir terlupa..di mana letak nya...
aku harus mnyelongkar kotak2 setia di bilikku...

meneruskn coretan..
laluan kisah lara..
menanti dua muka dunia...
menerjah alam terbuka...
mencari sinar maya..
yg cuba mnyelinap setia di sisi ...
terus mncuba..
tnpa duga...
terus terleka...
aku resah...
ketika sirna mencari pembuka...
dedaun silih menutup muka...
aku teruskn perjalanan dua dunia...
kerna dua ini masih tndus ,
mnanti surianya/.....

p/s: ape yg aku da tulis nih..
hurm..kesan2...

Friday, January 30, 2009

lYrIC...

Posted by Vie Zaza at 12:07 AM 0 comments
Yang tulus ikhlas
Ingin sekali sekala dirinya dibalas
Walau hanya dengan dakapan di angin lalu

Yang selalu memberi
Ingin sekali sekala jadi penerima
Cukup dengan salam dan manis doa

SLAMAT ULANG TAHUN SAYANG..IMrAN aJmaiN


Aku ingin kau merasakan hebatnya cinta
Dan leburkan saja serpihan calar derita

Selamat ulang tahun sayang
Kini kau bersayap, pergilah terbang
Rentaslah langit cita cita mu
Harap nanti kita 'kan bertemu

Selamat ulang tahun sayang
Janganlah engkau tak terbang pulang
Ku nanti penuh kerinduan
Selamat tinggal, selamat jalan

Aku hanya inginkan engkau setia
Kerana setia yang mencipta bahagiamu



Thursday, January 29, 2009

sunSHIne...

Posted by Vie Zaza at 10:43 PM 0 comments
MyHotComments.com
MyHotComments

~~~~

Posted by Vie Zaza at 10:34 PM 0 comments
MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments


MyHotComments.com
MyHotComments

Hati Yg SeMkin SKit......

Posted by Vie Zaza at 10:29 PM 0 comments
biler ATi smkin skit...
jiwa slalu meratapi hati ini...

sdey,,,
sepii...
hiba...
rindu...
bersatu menjadi satu..

sngka panas sampai ke ptg..
kilat guruh tiba di tgh hari..

menangisi..
meratapi...
sumenyer kaku disitu...
tiada kata berubah..
tiada laku berubah..
hanya masa yg dpt dijdikn ukrn...

KeKAsIHkU.......

Posted by Vie Zaza at 10:24 PM 0 comments

KEKASIHKU…

Akhir sekali saya nak cerita kepada awak semua tentang KEKASIH saya yang selama ini saya rahsiakan daripada pengetahuan awak semua. Saya harap awak sudi mendengarnya ( Saya tulis huruf besar tu…sebab saya terlampau sayang sangat kat DIA )Penyayang sifatnya. Betul ni… tak tipu punya! Apa taknya, masa saya susah, minta tolong apa sajalah pada DIA. Sure akan datang bantuan. Bila saya susah hati boleh terus mengadu kat DIA.

Yang bestnya tu, bila saya dah ngadu kat DIA, terasa peace atau tenang aje. For surelah…KEKASIH kan?! Ish! Beruntung beruntung betul la dapat KEKASIH cam ni…Tak penah sakitkan hati saya, bila-bila masa saja saya boleh contect DIA.

Yang seronok tu, sebab memang betul-betul rasa DIA tu dekat kat hati ni! Ye la…cinta punya pasal, kan?? DIA tak kisah pun kalau saya tak ingat kat DIA, tapi rugilah saya sebab kalau saya ingat, contect je DIA, sure macam-macam la yang saya dapat…tak kiralah, material ke…spiritual ke…emm memang KEKASIH sejatilah tu! Bila saya rindu kat DIA ,baca je surat-surat yang DIA bagi tu. Macam-macam nasihat ada dalam tu, siap bagi example @ contoh lagi nak suruh saya faham…

Memang ramai yang jatuh cinta kat DIA, tulah saya jeles sangat tu…tapi saya pun kenalah usaha betul-betul, so, kalau saya usaha lebih sikit, saya dapat lebih la, kan?? KEKASIH saya ni baik sangat-sangat. Kadang-kadang saya terjaga tengah malam dalam pukul 3 @ 4 pagi, saya sure akan contect DIA. Rindu la kan!! Sebenarnya , KEKASIH saya ni sangat-sangat kaya tulah yang pemurah sangat tu, semua keperluan hidup saya, DIA lah support…Caya tak? Saya mestilah kena hargai apa yang DIA bagi tu kan? Sebab tu yang buat saya sanggup berkorban apa saja untuk DIA…cheewah..!!

DIA suruh saya belajar bersunguh-sungguh, kalau boleh saya belajar semua ilmu, sebab KEKASIH saya ni memang cerdik + bijak+ genius dan banyak lagilah. DIA kata tanpa ilmu setiap amal yang saya buat semua sia-sia. DIA pun tambah sayang kat saya kalau saya rajin belajar. Malu la saya nak bagitau awak semua satu perkara ni… emm… Saya sebenarnya… belum pernah jumpa DIA… belum bersedia… Tapi KEKASIH saya dah janji, satu hari nanti, saya mesti jumpa DIA. Sekarang ni menghitung hari la saya ni… tapi kecut perut gak !! Takuutt! Saya mesti prepair awal-awal…

Daripada surat DIA yang ada tu, saya tahula apa yang DIA suka, apa yang DIA tak suka. Mestilah saya buat apa yang dia suka, jadi DIA tambah sayang la kat saya, kan? Tak pelah, berkorban sekarang, sebab DIA dah janji sapa-sapa yang DIA sayang, DIA akan bagi hadiah special yang saya tak pernah fikir pun!!

Ish! Rindu sangat dah ni, walaupun kami tak pernah berjumpa namun saya tetap bahagia…

KEKASIH…

Aku janji…

Aku akan pertahankan cinta suci ini…

Walau nyawa digalang ganti…

Menggadaikan cinta teragung ini…

Tidak sama sekali...

Walau tidak pernah berjumpa…

Aku tetap bahagia

ITULAH KEKASIHKU…

ALLAH S.W.T …

Cinta teragung…


Wednesday, January 21, 2009

KIsAh TeH TaRik....

Posted by Vie Zaza at 10:04 AM 3 comments
td g minum2 kt P19....NGN wawa, ShAF n AmY...
Then aku order roti telur n teh tarikkkkkkkkkkk........

dlm 15 min ar, order sampai....n yg aku geram..sbb teh tarik tue x cam teh tarik pon,,,, ni yg hangin kjap nih... mle2 cam xcited nk pnggil tukar air len...
ye ar..ape mknenyer teh tarik kalo kurg tarik n kurg pekat..hahhaha.....
bek mintak teh bese jek kn...

aku usha2 dlu abg yg amik order ...die da snyum2 tue..huhuhu...(ni amy pon usha abg tue skali)...
then die lalu tepi aku, ak trus kate...

aku: bang, ley tmbh x...?
abg kafe: (gelak)..nk tmbh pew?
aku: smpat lg nk glak2( ni dlm ati jek,,,kang aku ckp mau abg tue siram air tue kt aku)..huhu..
nk tmbah pakat n nk tmbah tarikkkkkkkkk heh..........
abg kafe: abg tue snyum n blah...tmpat buat air tue sblh kitorg jek sbnayer,,huhuuhuh..sbnyer..
punyer mls nk bngun kn..hikhik...

pastue air yg bru pon sampai..lebey pekat n lebey trikkkkkkkkkkkkk.........

wahhhhh...........nikmatnyer.......

slurpppppppppppp..........

ade sape nk blnjer aku teh tarikkkkkkkkkkkkkkkkk yg sdap??????????????

MemoRY oF doLLy n MoLLy~~~

Posted by Vie Zaza at 4:37 AM 0 comments
hobby bru~ bela kura2...DoLLy N MoLLy
bru jek stat last week....

tp..bru jek jge 'diorg". smlm sekor da mati... n ari ni sekor lg mati..
warghhhh...aku rse berslah sbb x jge 'diorg' dgn btol2...sdey ar...
aku xtau punca diorg mati..
sbb aku blik tgk, die kt akuarium...da 'kejung' x bernyawa.... bersalh sgt....

jd serik nk bela haiwan....
knape korg mati n tingglkn aku..
molly n dolly...
npe tnglkn mama(huhu..ni lbey sikit)...

cinta korg memg utuh..sehidup semati kn....

idop sme2..mati pon sme2...
dolly n molly... sory x dpt jge korg smpi bsr.....

Tuesday, January 20, 2009

psm..yang hampiR SiAP..

Posted by Vie Zaza at 11:38 PM 0 comments
hmpir siap???

bestnyer...saat yg aku tunggu..lab work da siap n now aku kn plak wat discussion..ni pon satu azab gak..hurm..aza...chaiyok2...
trus kn ur effort 2 get the best on your report...

bdn pon da skit..sume skit..........

aku nk blik umahhhhhhhhhh.....homesick....

Sunday, January 18, 2009

HoW tO GET yOUrSeLf EmPLoyEd....

Posted by Vie Zaza at 12:58 AM 0 comments
17th January 2009..

1st day our program...hahaha...pg2 bgun sbb diorg kte kol 8..ceh,,smngt bngun pg ngn wawa..
hen amik ekin..sampi2 jek, nk tau,,,upenyer kitorg la org yg pling awal dtg..hahhha...skema dowh..
then...sign n amik fail n cop tmpat duk..paastue g sarap dlu..lapar lah..nnti prut bnyi2..kruk..kruk...hikhihk..
then msok..dr razali n en daniel yg handle prog ni..
wah...sronok2..asyik ktawa jek,, n byk input n output yg aku dpt entire d program..so intrsting..
improve my confident..but still little bit shaky..huuhuh..ni memg den xley nk buat apo la..hahahha
natural kot...
rest..pastue ptg cntnue...ptg memg ngntuk skit la...yelah..smlm nyer aku tdo lmbat..chatting jek kn..hikhihk... n abes kol 5 lbey..then g makan...hari yg sungguh memenatkn lah... REST...

18th January 2009
2nd day...pon intrsting gak..byk discusion in group where need all the mmbers to speak up n giiv an opinion..huhu..im also too but i not too much talking coz...hehhee..sgan n malas sbnyaanyer( ni memg atitde x elok, jgn ikot)..huhuhu...
then kna dnda nyanyi lgu our group coz yesterday one of our group member comes late...
"mencapap" skjap tau..huhuhu.

then sesi ptg lak interiew...
hahahha..kna puji coz sore aku kuat..ahahha,, ni memg la..sbb suara aku mme da kuat..alhmdulillah klo itu aku nye advantage...
just Dr. Razali tegur coz resume aku simple sgt..huhuhu..
aku memg mlas gile nk wat...copy yg org jek..
hehe..tp lpas ni rase smgt nk wat resume sbb after grade jek,aku hope aku dpt trus keje sbb...aku memg nk keje...want to do somethng 4 my family..heheheh...amin...
blik intrview kol 3.30..
smpai bilik..pnatnyer...nk tdo..cam mlas...then on9 n aku ngh tulis kt dlm blok ni... huhuhu..
dah pnat,,hhehehe

Thursday, January 15, 2009

haRI yG mEmEnatKn...

Posted by Vie Zaza at 3:43 AM 0 comments
ari ni aku berjya gak nk stat my lab work..
huhuhu..tp aku just run sampel...
n da tau cne nk gne gC.... YES!YES!
Tp beselah..b4 wat tue mcm2 msalah ade kn...hikhik..

newey, ni exprience bru yg aku kna hdapi coz in d future lg byk dugaan yg aku kna hadapi..
my final SEM????

takotnyer dgr..
sbb................
ni last sem aku duk kt utm ni...
ni last sem aku duk rumate ngn wawaa..
ni last sem aku nk kna hadapi exam kt sni...UTM...
ni last sem aku nk mkn kt kafe2 kat UTm ni..(NI tipu skit, agak2 tringin nnti aku dtg ar UTM NK mkn kat kfe kat sni)......huhuhu
ni last sem aku nk g fac 'kesayangan 'aku ni..heheheh(ni pon cam tipu gak)..

ape lg............ byk sgt sbnanyer...3 years kt sni mcm2 aku rse...sedey..hepy..terluka...
hehhehehe.....

ckup lngkap ar prasanyer kn....
hohohohoho...da pnt..nnti tulis lg heh..

love

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

OuR sTOry Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei